Terapia GreenLight ™ pentru HBP (hipertrofia benigna de prostata)

Vestea buna este ca exista o solutie simpla, o alternativa la interventiile chirurgicale traditionale cu recuperare mai rapida si mai putine efecte secundare, care poate restabili fluxul de urina, urmand sa te intorci la activitatile normale in citeva zile.

Terapia GreenLight ™ pentru HBP (hipertrofia benigna de prostata)

Terapia cu laser GreenLight ™ este o procedura minim invaziva efectuata cu o fibra laser, care este introdusa in uretra printr-un cistoscop. Fibra elibereaza energie laser, cu reglaj electric care vaporizeaza testultul prostatic. Acest proces este continuat pana cand tot tesutul prostatei extinse a fost eliminat. Fluxul de urina este refacut si simptomele cailor urinare sunt ameliorate rapid la majoritatea pacientilor.

Terapia cu laser GreenLight ™ combina eficienta „standard de aur” rezectie transuretrala a prostatei (TURP), interventii chirurgicale, cu mai putine efecte secundare. Rezultatul este un canal larg deschis pentru fluxul de urina, dar cu mai putine riscuri de efecte secundare, inclusiv disfunctie erectila si sangerari, comune cu pacientii cu rezectie transuretrala.

Terapia cu laser GreenLight ™ pot fi efectuate intr-un centru ambulatoriu de spital, centru de chirurgicale, sau de la birou medic special echipat lui. De obicei nu este nevoie de o noapte. Cu toate acestea, in unele cazuri, atunci cand un pacient se deplaseaza pe o distanta lunga, are alte afectiuni medicale sa ia in considerare, sau este intr-o stare fragila un sejur peste noapte poate fi recomandata.

GreenLight ™ vaporizare cu laser pentru HBP poate fi considerat cel mai important avans chirurgical in tratamentul HBP pentru ultimele trei decenii.
Mecanismul de actiune a laserului GreenLight ™ este prin producerea de energie laser cu o lungime de unda de 532 de nanometri, care are o afinitate specifica pentru pigmentul hemoglobinei, o componenta din celulele rosii ale sangelui. Cand energia laser, interactioneaza cu tesutul, acesta este convertit la vapori si este apoi eliminat . In acelasi timp, vasele de sange ale prostatei sunt coagulate de laser din cauza afinitatii sale pentru hemoglobina astfel, practic eliminand toate sursele de sangerare ce permite pacientului sa mearga acasa in aceeasi zi cu interventia chirurgicala cu un cateter pentru un timp cat mai scurt de 1-2 zile.

Prin urmare, in conformitate cu literatura contemporana , terapia cu laser GreenLight ™ pentru a trata HBP este cea mai buna terapie in virtutea mai multor avantaje semnificative :

 • Abilitatea de a oferi terapie intr-un cadru de ingrijire ambulatorie fara a necesita spitalizare
 • Practic, fara varsare de sange, care este ideal pentru pacientii care au un risc ridicat sau pe tratament antiplachetar sau anticoagulant
 • Ameliorare rapida a simptomelor
 • Recuperare rapida , revenirea rapida la activitatile normale
 • Timp cateterism la fel de scurt ca 24-28 ore
 • Eficacitate dovedit clinic prin literatura
 • Lipsa de asociere cu impotenta sau incontinenta
Inainte de Terapia GreenLight ™

In primul rand, medicul va efectua o evaluare pentru a vedea daca sunteti un candidat pentru aceasta terapie. Apoi, in ziua de procedura, veti veni la centrul de tratament. Ar trebui sa aveti pe cineva care sa va insoteasca care sa va duca acasa, deoarece aceasta este o procedura de ambulatoriu.

Fiecare pacient este diferit, prin urmare, procedurile de tratament pot varia. Mai jos este o descriere generala a procedurii :

 1. Inaintea tratamentului, medicul dumneavoastra va poate da medicamente pentru a va ajuta sa va relaxati in timpul procedurii. Alte medicamente pe care medicul dumneavoastra va poate da sunt pentru a evita infectiile.
 2. Vi se poate cere sa va goliti vezica urinara.
 3. Vei fi adus in sala de procedura. Va vor fi furnizate anestezie care va va permite sa dormi prin intreaga procedura. In functie de centrul de tratament, pot fi utilizate si alte tipuri de anestezie, incluzand blocul spinal sau bloc pudendal.
 4. Odata ce sunt adormit sau blocul de anestezie are efect, medicul va introduce un cistoscop prin uretra.
 5. Fibra laser este introdusa prin cistoscop in uretra la locatia prostatei.
 6. Medicul vaporizeaza sistematic tesutul prostatic pana cand obstructia este eliminata
 7. La finalul procedurii, medicul poate plasa un cateter temporar pentru a permite scurgerea de urina din vezica urinara.
Dupa Terapia GreenLight ™

Deoarece aceasta este o procedura este de ambulatoriu, veti merge de obicei, acasa in cateva ore dupa tratament. Ar trebui sa aveti pe cineva care sa va duca acasa dupa procedura.

Daca un cateter a fost plasat in vezica urinara la finalul procedurii, acesta va fi in mod obinuit eliminat in 24 de ore. Cu toate acestea, pacientii cu functie de vezica compromisa sau cei care au cerut cateterizarea prelungita ca urmare a simptomelor urinare severe pot necesita un cateter pentru o perioada mai lunga de timp.

Cei mai multi pacienti ( experienta dobandita) isi vor recapata rapid fluxul de urina. Acest lucru se intampla de obicei in termen de 24 de ore dupa procedura. Cu toate acestea, istoricul medical, starea de sanatate , alti factori pot influenta recuperarea dupa tratament.

Este posibil sa apara un disconfort usor, cum ar fi o arsura usoara in timpul urinarii si mici cantitati de sange in urina pentru o saptamana sau cam asa ceva. De asemenea, in functie de starea vezicaii urinare, este posibil sa apara o frecventa mai mare si nevoia imperioasa de a urina.

Acest lucru se va rezolva in timp, vezica urinara se adapteaza acum ca obstructionarea in uretra a fost eliminata.

Care sunt avantajele unui laser – GreenLight ™?
 • Imbunatatire rapida a fluxului de urina
 • Revenire rapida la activitatile normale
 • Procedura practic fara varsare de sange
 • Un tratament de durata definitiv
 • Mai putin de 1% au raportat cazuri de disfunctie erectila
 • Scurt timp de cateterism (mai putin de 24 de ore, in cele mai multe cazuri)
 • Procedura de ambulator la pacientii sanatosi
 • Peste 375.000 de pacienti tratati in intreaga lume

Un alt avantaj pentru laserul GreenLight ™ este capacitatea de a continua vaporizare prostata asupra glandelor prostatei mai mari pentru o perioada prelungita de timp fara a fi nevoie sa va faceti griji cu privire la tulburari electrolitice comune la procedura de pacientii cu rezectie transuretrala.

Acest lucru se datoreaza faptului ca procedura Verde laser Lumina se realizeaza cu ajutorul irigare salina, spre deosebire de irigare glicina, necesare realizarii energia electrica utilizata in timpul unei TURP.

GreenLight ™ cu laser poate duce la o incidenta scazuta a bolilor strictura uretrale si a vezicii urinare gatului contractura care pare sa fie mai mica decat cea cu pacientii cu rezectie transuretrala. Ejaculare retrograda (orgasm uscat) este comuna dupa TURP si GreenLight ™ laser chirurgie din cauza lipsei de propulsie antegrade de material seminal de pe opritorul de vezicii urinare.

Acest lucru poate fi un factor important pentru tineri avand in vedere GreenLight ™ cu laser si este important pentru a discuta despre preoperator.